Vi är stolta över att var en del av Grandpa Family. Läs hela intevjun om oss här:
https://www.grandpastore.se/sv/grandpa-family-smalands-skinnmanufaktur

SSM Studio

Vi är SSM, Smålands Skinnmanufaktur, en designstudio med egen tillverkning i Småland. Vi formger möbler, detaljer och accessoarer i skinn och arbetar främst i läder från världens enda miljöcertifierade garveri: Tärnsjö Garveri.

Vi tar fram koncept, gör roliga samarbeten och har förtroendet att vara med i processen att sätta form på produkter åt våra kunder.
Vi har nyligen byggt upp SSM Studio där vi visar upp och säljer både våra egna produkter men också konstföremål och saker som vi handplockat.

Hillevi Magnell

Jag har jobbat som Art Director och kreatör både som anställd på byrå och i egen regi. Jag har också jobbat på uppdrag att skapa scenmiljöer och bygga skyltfönster. Har tidigare läst på Textilakademin samt gått utbildning inom grafisk form och kommunikation.

Johan Stockhem

Jag har bakgrund inom både försäljning och som behandlingspedagog. Jag har alltid gillat att vara med och driva/utveckla. Tidigare som anställd men idag i egen regi.

Hur började allt?

För ganska exakt tio år sedan kom vi i kontakt med en man som drev en läderfabrik. Vi såg möjligheterna och han lät oss spendera otaliga timmar där. Vi började tillverka produkter åt andra och fick lära oss en massa saker om både hantverket och branschen. Målsättningen var att tjäna ihop en slant för att kunna starta ett varumärke och paketera det på ett fint sätt.

SSM Smålands Skinnmanufaktur tog form 2015 som vårt alldeles egna produktvarumärke. Idag tillverkar vi alla våra möbler och produkter lokalt här i Småland men de syns och säljs både nationellt och internationellt. Idag jobbar vi även som en designstudio där vi tar fram koncept, gör roliga samarbeten och har förtroendet att vara med i processen att sätta form på produkter åt våra kunder.

Fabriken

Vi har lärt oss mycket genom att pröva oss fram och visat att vi vill. I flera år har vi samarbetat med och lärt känna olika fabriker. Att vi sedan skulle ta över en av dem och driva den vidare kunde vi nog inte drömma om. De förra ägarna skojade alltid med oss om det. När sen erbjudandet kom och läget blev skarpt kändes det både självklart och läskigt på samma gång. Vi delade känslan av att inte vilja missa chansen. Och så blev det.

För drygt 3 år sedan tog vi, tillsammans med vår vän Rickard över det anrika företaget Kallfeldts Läderfabrik och nu vill vi fortsätta utveckla företaget och tillverka läderprodukter i många år till.

SSM X Low Key/Grandpa

2019 lanserade vi ett samarbete med Low Key/Grandpa. Samarbetet fokuserar på accessoarer i skinn som du dagligen har med dig och kan använda hela livet och som bara blir skönare och vackrare över åren. Vi är stolta över att vara en del av Grandpa family.

Se hela vårt samarbete här:
https://www.grandpastore.se/sv/gpa/low-key-goods-x-smalandsskinnmanufaktur

Vi funkar bra som team, både på hemmaplan och på jobbet. Sen pratar vi otroligt mycket. Om allt. Det är nog det som hjälpt oss genom mycket. Vi ringer varandra flera gånger om dagen för att checka av läget eller bolla någon idé som kommit upp. Båda två vill mycket och är inte rädda för att hoppa in i nya projekt.

Vi är otroligt lika på många sätt men också olika, vilket är bra. Det innebär att vi kan ha olika syn på detaljer samtidigt som vi delar en fin samsyn på helheten.
Hillevi Magnell, Designer

Framtid

Vi har jobbat upp en bra bas och vi har en målsättning att bygga vidare där vi står. Vi vill fortsätta göra roliga saker, själva och tillsammans med andra. Nu siktar vi på att få SSM och våra produkter att synas på fler platser utanför Sverige.