Fuktig luft hänger över Hallands län. En bergtall sträcker sig blygt vid fönsterglaset för att fånga solens varma strålar. Bland skogsklädda landskap och milslånga sandstränder vilar en konstnärsdröm på den svenska västkusten, strategiskt dold mellan träden. Detta snart sextio år gamla hus tillhörde ingen mindre än den ikoniska möbelformgivaren och arkitekten Bruno Mathsson, och hans själ tycks ännu närvarande här.

Intrycket är öppet, ljust och varmt. Nya, vackra trämöbler och accessoarer i läder tar plats bredvid äldre klassiker, ursprungligen designade för huset av Mathsson själv. Enkelhet, funktion och en närhet till naturen har genomsyrat alla hans verk. Så även sommarhuset i Frösakull, även känt som “The house of tomorrow”.

Pall, 5500 kr
Laptopfodral, 1650 kr
Hängare ögla, 400 kr

Mötet

En tidningshängare vajar över en sällsynt dubbelsäng; den sista i sitt slag. Här möter det anrika ny fräschör i den svenska designhistorien. Det tidlösa hantverket, av mestadels läder och trä, är tåligt och slitstarkt—skapat för livets sätt att leva.

Hängare 90, 1200 kr

Bänk, 15500 kr

Pall, 5500 kr

Huset

Medan du går från ett rum till ett annat sköljer lugnet över dig och den flytande gränsen mellan inne och ute blir uppenbar. Här finns inga gränser. Trä, gräs, läder, skog, sand och sten skapar en upplevelse av frihet. Här finns rum för dina drömmar. Här finns rum för förändring. Med en spis på hjul kan du välja var du vill laga mat för dagen, beroende på ditt humör.

Dagbädd, 35000 kr

Hylla 30, 1500 kr
Hylla 90, 2200 kr

"När jag står på solgården omringad av Bruno Mathssons klassiker känner jag historiens vingslag. Jag befinner mig i designparadiset"
Hillevi Magnell, Designer

Rullbord, 12500 kr

Rullbord, 12500 kr
Glasögonfodral, 450 kr

Hantverket

Hängaren, glasögonfodralet, pallen och hatthyllan från Smålands Skinnmanufaktur sjunker sömlöst in i huset. I likhet med analogin till Bruno Mathssons sommarhus är de gjorda för att motstå väder och vind. För att bli ännu skönare med år av användning, genom tiden. De är gjorda med omsorg av mänsklig hand, för att upplevas år efter år.

Hatt-/skohylla, 1995 kr
Tote bag, 2795 kr
Laptopfodral, 1695 kr

Bänk, 15500 kr

”Bruno var en imponerande person som skapade möbler med enkelhet och funktion. Möbler som tillhör dagens klassiker. Nu fortsätter vi att bygga vidare på svensk designhistoria.”
Hillevi Magnell, Designer

Teamet

Art Director: Hillevi Magnell
Formgivare: Hillevi Magnell & Sara Rudenstam, SSM
Styling: Sundling Kickén
Fotografi: Emily Laye
Ord: Ellinor Hellberg