Kollektionen

Kollektionen som är skapad för hallen är en produktfamilj med sju delar, från små vägghängda krokar till större möbler så som bänk och hatt-/skohylla. Allt är gjort av rena råvaror, ask och Tärnsjöläder och med tillverkning i Småland där vi själva har våra rötter och idag arbetar och lever. Vi tog ett helhetsgrepp om hallen som enligt oss är ett viktigt rum. Det är det första och det sista man möter i sitt hem. Idéerna har vuxit fram i en process där ledordet bland annat har varit svensk tillverkning. Utmaningen har legat i att kombinera vårt och Granits formspråk och låta de mötas i fina produkter. Utan att kompromissa för mycket med formen har vi förenklat konstruktionen.

För oss var det viktigt att vårt formspråk med ljusa, trärena naturfärger skulle fungera som en fin kontrast till Grantis lite mer robusta, industriella stil. Och så ville vi göra det klassiskt med en liten twist.

Vi tycker väldigt mycket om deras formspråk och materialkänsla som har flera beröringspunkter med det som Granit eftersträvar. De medvetna materialvalen och den svenska tillverkningen är vi extra glada och stolta över i vårt samarbete.
Linda Åkeson, Granits sortimentschef

Knopplister

Flätad sits